Om Kennel Vindhause

Kennel Vindhause blev grundlagt i 1971, hvor jeg købte min første italienske mynde hos kennel Bisgård. "Anika" var en lille fawn tæve efter Sobers Valetto og den engelske Thane Quality Street.

Det første kuld, der blev født i kennel Vindhause kom til verden i januar 1973, der kom 3 hanner og 2 tæver efter Anika og Sobers Viro.

Jeg har gennem årene udstillet meget, og brugt mange timer på at iagttage den italienske mynde, både gennem den litteratur jeg kunne skaffe, og ikke mindst ved at besøge opdrættere og gennem udstillinger.

Jeg har på den måde lært utroligt meget om racen, og gennem mit bevidste arbejde med mit opdræt sikret det bedste fundament for fremtidige sunde, elegante og racetypiske italienske mynder.

Kennel Vindhause er idag kendetegnet ved avls-linier udvalgt med største omhu, grundstammen er bygget op over de verdenskendte linier fra Sobers, og gennem tiden har jeg suppleret mit opdræt med de særdeles gode linier fra kennelerne Il Piccolo Azzuro og ll Cagnolino.

Resultaterne heraf er blevet det opdræt, jeg altid har stræbt efter i kennel Vindhause, nemlig den bedste kombination af TYPE, ELEGANCE og SUNDHED, for kun gennem målbevidst arbejde med avl på disse tre egenskaber har det været muligt for mig at bevare de sunde, stærke og elegante italienske mynder, hvor avlsmaterialet har været brugt gennem mere end tusinde år.

Italienske mynder fra Kennel Vindhause findes udover i Danmark også i Norge, Finland, Tyskland, Holland, Frankrig, østrig, Polen, Schweiz og Hong Kong. Resultaterne er blevet til utroligt mange fine placeringer, adskillige winnertitler og flere end 100 CHAMPIONS.